2 härliga platser i New Zeeland

jul 7, 2014 |

Det har varit ganska tyst här på bloggen då jag har fullt upp under den härliga sommaren. Jag gillar att jag äntligen fått upp ett inlägg, och kunde inte vara lyckligare att det nu ska handla om Nya Zeeland och destinationer du förmodligen aldrig hört talas om.

Jag vet att många av er är självständiga resenärer som vill komma utanför allfartsvägarna, och dessa platser är säkra på att ta dig med storm – samtidigt som att du undviker folksamlingar. Och för er som söker en vårdande hand på din Nya Zeeland resa, kolla in de guidade turerna med Real Kiwi.

Okarito

Beläget på västkusten av Sydön, nära Franz Josef, ligger Okarito intill en lagun full av vilda djur och den spektakulära Ocean Surf Beach. Eftersom den ligger i slutet av en väg med ingen utgång, blir den inte en motorväg trafiken passerar och 20km avledning från motorvägen är tillräckligt för att avskräcka de flesta resenärer. okarito i New Zeeland

Här finns det en institution för kulturvård camping, en liten bofast befolkning och många spjälsängar (fritidshus). Det är också platsen där man kan göra natturer – en upplevelse som i sig är ganska sällsynt i NZ. De sällsynta Kotuku (White Heron) bon i  träden som omger Okarito lagunen, den enda platsen i Nya Zeeland, där de häckar. Du kan ta guidade lagun resor för att se hägrar och olika sjöfåglar som bebor detta rika ekosystem.

Whakahoro

Djupt inom den robusta Whanganui River i centrala Nordön hittar du en plats som heter Whakahoro, och platsen för Blue Duck Station. Denna del av landet är definitivt utanför allfartsvägarna – du skulle inte resa genom här, om du inte har ett besök för ett syfte.

Blue Duck Station visar vägen som en gemensam gård och turistbranschen med ett vägledande mål att driva egna bevarandeprojekt för att skydda lokala djurlivet. Den sällsynta endemiska WHIO (Blue Duck) lever på floderna i de busktäckta dalarna, och är mottagliga för de införda skadedjuren som hermelin. Det finns bekvämt boende med varierande standard och möjligheter att engagera sig med de bevarandeprogram eller andra aktiviteter som ridning och lerduveskytte när du bor här.

Jag återkommer snart med mer inlägg.

Kategori: Australien

Comments are closed.