En dag i Paris

jul 14, 2014 |

Detta inlägg ger dig en överblick av Paris. Vi berättar om att bo i en lägenhet i en av Paris arrondissement och när du ska komma och vad ska du se först etc.

Vi börjar i ett bageri och åker till centrum av Paris, Seine och Ile de la Cité med den magnifika Notre Dame och den vackra Sainte-Chapelle. Ta dig tid att bara njuta av utsikten över floden och stranden vid denna äldsta delen av staden. paris

Här hittar du även våra 3 favorit konstmuseer i Paris: Musée d’Orsay, l’Orangerie och naturligtvis den massiva Louvren. Gå till Orsay för impressionisterna och för ett museum av en hanterbar storlek. Gå till Orangerie för att se näckrosor i en byggnad designad av konstnären Monet. Gå till Louvren för att se en stor samling av konst från hela världen, inklusive en av de finaste samlingarna av egyptisk konst, en utmärkt statysamling och självklart missar du inte Mona Lisa. Hedersomnämnanden är gjorda av Rodinmuseet, Cluny och Centre Pompidou.

Paris är mer än bara kyrkor och konstmuseer. Ta dig tid att utforska staden till fots. Vi talar om exklusiva shoppinggatorna och vi rekommenderar några av de fria marknader och Elyse torget framför Centre Pompidou. Du bör även åka upp till stadsdelen Montmartre med sina turiststadsdelar, franska filmstjärnor, tysta bakgatorna och utsikt över staden.

På senare år har fotbollsresorna till Paris ökar markant från Sverige vilket kanske inte är så konstigt när vår egen Zlatan numera spelar här i laget PSG. Är du intresserad av det finns ofta ganska prisvärda VIP-paket att tillgå där du både före match och i paus kan få njuta av så mycket champagne som du bara orkar dricka, inte illa va? Maten är ju som bekant fantastisk i Paris även om jag själv gärna håller mig borta från grodlår och sniglar och fokuserar på det goda köttet.

Kategori: Frankrike

Comments are closed.