Låt dig förtrollas av Kivik

aug 6, 2014 |

Kivik är en slående vacker liten kuststad på Österlen, Sveriges eget lilla Provence. På väg till Kivik möts du av förtrollande äppellundar, kuperade ängar och en makalös havsutsikt. Inte en slump att Ulf Lundell valde att slå sig till ro i denna natursköna del av Sverige och vill du uppleva denna del av Sverige på bästa sätt bör du boka hotell i Kivik. Äppelmarknaden är väl den största händelsen för året här och då flockas mängder av besökare i byn, så se till att vara ute i god tid om du tänkt besöka Kivik just under den period då Äppelmarknaden äger rum. Min favoritdel av Kivik är självklart hamnområdet. Det är helt fantastiskt att vandra omkring där bland fiskebodar och annat eller helt enkelt bara slå sig ner och spana ut över det härliga vattnet. En underbar miljö helt enkelt.

Lunch

Väl framme i Kivik tar du dig ner till hamnen och äter en god lunch. Gärna på Buhres Fisk som är en välkänd fisk- och skaldjursrestaurang.restaurang i Kivik Antingen väljer du det billigare alternativet och beställer ur luckan i väggen. Här kan du få härliga rätter som nystekt sill med potatismos och lingonsylt och deras klassiska ”sillaburgare” som är precis vad det låter som: en sillfilé i ett hamburgerbröd med Sveriges kanske godaste hovmästarsås. Annars bokar du bord på Buhres restaurang för några exklusiva och vällagade delikatesser från havet. Efteråt kan du besöka deras uppskattade fisk- och skaldjursbutik och köpa med dig lite god middag till kvällen. Varför inte lite färska blåmusslor och ostron?

Fika

Bara en liten bit utanför Kivik hittar du äpplets hus. Här kan du inhandla massor av goda cidersorter och annat gott i den välsorterade gårdsbutiken. Du kan köpa glass eller ta en fika på det närliggande caféet. Innan du åker vidare köper du förstås med dig några vykort, med lokala naturmotiv, från presentbutiken.

Kategori: Kivik

Comments are closed.